lazerna epilaciq s dioden lazer

Лазерната епилация е процедура добре позната на българския пазар и несъмнено в съотношение резултати, комфорт, болезненост, цена е най-ефективният метод в борбата с нежеланото окосмяването по всички части на тялото.
В настоящата статия ще отговорим на по-често задаваните въпроси като: от какво зависят резултатите, продължителност и цена на процедурата, как да се подготвите и как да удължите ефекта от лазерната епилация.

Лазерна Епилация в Бургас с Диоден лазер

Лазерната епилация е процедура, която носи резултати, ако бъдат взети 3 основни фактора – качеството на апаратурата, знанията на оператора и грижата полагана от клиента.

Единият лазер, с който разполагаме е Диоден лазер SAPPHIRE™. Диодният апарат за лазерна епилация е един от най-предпочитаните, както от специалистите в тази сфера, така и от клиенти поради комбинацията от ефикасност, безопасност, бързина на работа и комфорт.

Лазерната епилация със Sapphire предоставя възможност от комбинация на безкомпромисна мощност и пулсация (1200W / 15-30 ms) с висока скорост (4 cm2 / сек) в една и съща сесия. Според световните производители, именно това е и формулата за успешно премахване и на най-упоритите космени фоликули.

ВИСОКА ЕНЕРГИЯ + КРАТЪК ИМУПЛС = ЕФЕКТИВНА ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ ЗА 4- 6 ПРОЦЕДУРИ

lazerna epilaciq v burgas

Лазерна епилация с SHR лазер за обезкосмяване

Центърът за Лазерна епилация в Бургас разполага и с SHR лазер за обезкосмяване.

Това е сравнително нов метод за перманентно редуциране на окосмяването, който комбинира лазерна технология и предимствата на пулсовата светлина. Чрез него се постига практически БЕЗБОЛЕЗНЕНО премахване на нежеланото окосмяване в сравнение с други по-стари технологии за епилация, благодарение на мощната си охлаждаща система.

При работа с този апарат се постигат ефективни резултати при клиенти със светъл тип кожа и светли косми. Процедурите се извършват в период от 30 дни за зони на лицето и 40 дни за зони по тялото. Впоследствие, след като космите се разредят и станат по-рехави, процедурите се извършват между по-дълги интервали.

Нашият опит показва, че всеки клиент е индивидуален, поради което възможността да комбинираме двете технологии за лазерно обезкосмяване, дава гъвкавост и ни позволява да обработим всеки тип косъм, по всяка част от тялото.

Цени на лазерна епилация в Бургас

Извършваме лазерна епилация от години и винаги се стремим да предлагаме достъпни цени и добри отстъпки при закупуване на няколко процедури в пакет.

Актуалните ни цени са публикувани на тази страница.

Как протича процедурата лазерна епилация

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ОТ КЛИЕНТИ

На кои места и зони не може да се прави лазерна епилация?

Лазерната епилация не трябва да се извършва върху и много близо до бенки, поради рисковете от злокачественото им трансформиране в меланоми.

Именно поради тази причина, преди да започне същинската процедура лазерна епилация, нашите специалисти задължително зачертават и покриват с бял молив бенките, които попадат или са близо до третирания участък.

Също така, ако се извършва лазерна епилация на гърдите, ареолите се покриват с памук, понеже тази зона е естествено пигментирана и не трябва да се обработва с лазер.

Как да се подготвя за процедурата?

Първо, препоръчително да се преустанови употребата на епилатор, кола маска и всеки друг метод, който води до премахване на косъма от корена.

На второ място, в денят непосредствено преди заплануваната процедура, трябва да обръснете зоната, която ще бъде третирана. Ако косъмчетата са по-дълги, по-голяма част от енергията ще бъде абсорбирана от повърхността им, а не от корена, както е редно. Това ще намали ефекта от процедурата.

Трето, макар че лазерната епилация със SAPPHIRE™ позволява ефективна и безопасна работа върху всеки фототип кожа (включително и върху кожа с тен), от мерки за безопасност, ви съветваме да не посещавате солариум и да не се излагате на слънце 7 дни преди процедурата.

Lazerna epilaciq celi kraka

Бръснене след лазерна епилация

В центърът за лазерна епилация в Бургас съветваме нашите клиенти 20 дни преди и между процедурите да използват алтернативни методи за обезкосмяване като бръснене, подстригване или използване на крем депилатоар.

От друга страна, световни специалисти по лазерна епилация споделят, че метода за премахване на космите в промеждутъка между отделните процедури не се отразява на крайния резултат.

Проведени са тестови групи, като в първата клиентите се обезкосмявали с кола маска и епилатор, а във втората използвали до сега препоръчваните методи – бръснене и подстригване. В края на програмата от процедури двете групи постигнали сходни резултати.

Ние ви сътветваме, да не бръснете зоната, ако това ви създава дискомфорт, особено ако се извършва лазерна епилация на зони на лицето.

Къпане след лазерна епилация

Често клиентите ни задават въпроса, дали може да вземат душ след процецура лазерна епилация.
Да, може да вземете хладен душ, но е добре да минат поне 2-3 часа от процедурата.

За да ограничите дразненето на кожата след лазерна епилация, обаче не трябва да взимате горещ душ или гореща вана в продължение на 24 часа след процедурата.

Кога падат космите след лазерна епилация ?

Една част от космите изгарят в деня на самата процедура (остават като черни точки на повърхността на кожата, които падат в същия ден).  Други косъмчета, продължават да израстват и опадат без усилие до около 14-21 ден за лицето и шията, и до около 25 ден за области по тялото.

Лазерна епилация резултати

Повече снимки на клиенти след лазерна епилация може да видите в нашата галерия.

Кои зони се повлияват най-добре?

От нашата практика, сме забелязали най-добри резултатите при лазерна епилация на триъгълник и на подмишници.  На тези зони може да опадат до около 40% от космите след 30 дни от първата процедура.

Колко процедури са необходими?

Броят процедури зависи от пола, зоната и типа окосмяване.
Препоръчваме поне 6 процедури за зони на тялото (крака, интим, ръце) и 8-10 процедури за зони на лицето (горна устна, брадичка, бакенбарди и прочие)

Какво се усеща по време на процедура?

При работа и с двата лазера, с които разполагаме в лазерния център в Бургас, се наблюдава сходна картина – кожата се зачервява, усещането наподобяване „боцкане с иглички„.

Като критерии за ефективна процедура лазерна епилация може да счетем появата на миризма на изгорял косъм и звукът от пукане на космите.

Лазерна епилация при бременност

Поради промени в хормоните по време на бременността, може да имате по-интензивен растеж на косми около корема, зърната или други нежелани места.

В същото време, няма проучвания, които да дават оценка на безопасността на лазерната епилация по време на бременността, и действието и върху плода.

Препоръчително е процедурите да се преустановят по време на бременността и да се възобновят най-рано 6 месеца след раждане.

Може ли да се извършва лазерна епилация по време на менструалния ви цикъл?

Да, може да се прави лазерна епилация по време на цикъл, при спазване на определени условия за зона пълен интим. (бикини зона)
Ако третираме тази зона, бихме Ви помолили да използвате тампон за хигиенни цели. Ако не използвате тампони, бихме Ви помолили да презапишем часа ви за лазерна епилация за след края на цикъла.

Фотоепилация или лазерена епилация?

фотоепилация или лазерна епилацияЛазерната епилация и фотоепилация имат далече повече прилики, отколкото разлики. В медийното пространство често се злоупотребява с ефективността на единия и неефективността на другия метод.
Основната разлика е в спектъра на излъчваната светлина. Лазерната епилация излъчва фокусирана светлина (755нм – Александритен лазер; 808 нм – Диоден лазер; 1064нм – Неодимов лазер и т.н).

При фотоепилацията се използва интензивна пулсираща светлина с широк спектър на светлинните вълни от 600 до 1200 нм. При този метод рискът от изгаряне на кожата е по-висок, тъй като светлинните лъчи са насочени към обекти по кожата с различни коефициенти на поглъщане. Именно поради тази причина, фотоепилацията не се препоръчва при тъмна кожа, тъй като част от енергията може да бъде погълната от меланина, съдържащ се в кожата и да доведе до изгаряне.

За разлика от тях, лазерите използват фокусирана светлина, с висока селективност, която позволява работа върху всеки фототип.

Защо да се доверим на лазерен център Виталайз?

Ние извършваме лазерна епилация от години и работим с високо-качествена лазерна апаратура.

Голяма част от клиентите, на които им предстои лазерна епилация, изпитват страх от изгаряния, мехури и белези. Ние полагаме дължимата грижа, внимание и умения за работа с апаратура, като по този начин гарантираме вашата сигурност.

Консултацията винаги е безплатна – стараем се да осигурим високо ниво на информираност и да отговорим на индивидуланите нужди на всеки. Не е необходимо да станете наш клиент, за да ви дадем пълна информация за процедурата лазерна епилация.

Ако желате можем да ви направим и тестова процедура на малък участък, за да преценим поносимостта ви към апарата и да изберем подходящи параметри на работа.

Как да ни намерите?

Центърът предоставя удобна локация за лазерна епилация в Бургас, намира се на комуникативно място, със зона за свободно паркиране на адрес: к-с Лазур, бл.160 вх. А, ет.1 Кооперацията, в която се помещаваме, е разположена отдясно на хотел „АКВА“, има поставени големи указателни табели с логото на центъра.

Ако се придвижвате с кола – може да спрете директно на безплатния паркинг преди пекарна „ЗИЯ“. (зоната за свободно паркиране е указана с бяла маркировка). В случай, че местата са заети, може да продължите 50 метра посока стадион Нефтохимик, където има места за свободно паркиране.

Ако пътувате с градски транспорт, може да спрете на спирката на хотел АКВА, и да се придвижите 20 метра до хотела. Отдясно на вас ще се намира бл. 160, където се помещава нашият център за красота.

Лазерна епилация Бургас
Цени Лазерна епилация
Преди/след снимки
Подоготовка преди процедурата

4.6/5 - (97 votes)

8 Коментари

    • Здравейте Деница,
      Цената на лазерна епилация е различна за всяка конкретна зона.
      Актуалните ни цени са публикувани тук: https://vitalaiz.com/tseni/ като от тях може да извадите 40% от стойността на процедурата.

      Поздрави,
      Десислава

    • Здравейте Силвия,
      Цената на лазерна епилация зона бикини линия е 50 лв., а на цял интим – 70 лв.
      Всеки месец имаме промоции, като часто тях публикуваме тук: https://vitalaiz.com/promotsii/
      може да ни потърсите и на: 0877 89 32 30, за да ви предоставим повече информация.

      Поздрави,
      Екипа на център Виталайз

    • Здравейте, Иванка,

      Зависи от заболяването, но ако говорим за остра вирусна инфекция, трябва да се отложи процедурата.

  • Здравейте! Влияе ли цветът на косъма на ефективността на лазерната епилация? Конкретно – подходяща ли е при светли – руси и бели косми?

    • Да, разбира се, че има значение, тъй като именно меланинът в косъма абсорбира лазерната енергия и води до унищожаване на космения фоликул. От нашата практика сме забелязали, че с лазерът ни много добре се повлияват руси косъмчета, белите косми няма как да бъдат премахнати с лазерна епилация, само с електро епилация..

Остави Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button